Cele mai bune haine pentru alergat: cum mă îmbrac pentru a alerga?

Hombre y mujer corriendo con ropa de running de Joma.

Cele mai bune haine pentru alergat: cum mă îmbrac pentru a alerga?

La Joma, în calitate de experți în sport, vă oferim cele mai bune sfaturi despre cum să vă alegeți hainele de alergare.

Noi provocări, noi îndoieli. Când vine vorba de practicarea unui nou sport sau reluarea lui, apar în minte multe îndoieli: cum mă îmbrac, ce pantofi se potrivesc cel mai bine ritmului sau nivelului meu, ce caracteristici ar trebui să aibă un produs bun de alergare Și adevărul este că nu este atât de dificil pe cât pare. Pur și simplu, este necesar să se țină cont de o serie de aspecte care vor face diferența în rezultatul final.

De asemenea, amintiți-vă, puteți începe cu cele mai elementare și puteți vedea de ce aveți nevoie puțin câte puțin. Și mai ales, stați liniștiți, la Joma avem ghid de bază de sfaturi pentru a ști cum să te îmbraci pentru a alerga. Scoate hârtia și pixul și scrie:

1.Tricouri tehnice

O greșeală comună a alergătorului începător este să alerge cu orice tricou din bumbac. Cu toate acestea, acest tip de tricou acumulează multă transpirație. Cel mai bine este să căutați un tricou tehnic transpirabil, lejer și comod. De preferat, ar trebui să fie fabricat din poliester și elastan. La Joma, avem tot felul de tricouri tehnice de alergare ca să-l poți alege pe cel care ți se potrivește cel mai bine: cu mânecă scurtă, cu mânecă lungă, fără mâneci, mai lat, mai strâmt. De exemplu, modelele R-City sau Elite sunt două opțiuni bune.

Corredor vistiendo camiseta de running
Cumpără Tricoul de alergare Joma R-City

În ceea ce privește această ultimă caracteristică, trebuie să țineți cont de perioada din an în care urmează să fie utilizat. Pentru iarnă, un tricou strâmt este mai bun; pentru temperaturi ridicate, mai bine tricouri largi.

Iar daca ești fată în căutarea unui top de alergat care să îți ofere suport, este recomandat ca acesta să fie cât mai strâmt pentru a evita disconfortul la alergare.

De asemenea, un plus de luat în considerare la îmbrăcăminte este că încorporează detalii reflectorizante pentru a îmbunătăți vizibilitatea alergătorilor în situații de lumină slabă. Tricoul R-Night, printre altele, prezintă linii reflectorizante cu această funcție. Siguranța în aceste cazuri este cea mai importantă.

2.Pantaloni sau colanți

La fel ca tricourile, pantalonii sau colanții ar trebui să fie comozi și să ușureze mișcarea. De asemenea, vei avea nevoie ca acestea să fie respirabile și să nu se frece când alergi. În acest caz, Joma are colanți confecționați cu sistemul de cusături plat Flatlock, care previne frecările și sporește confortul. Colanții Zero și Elite au acest tip de cusături.

Donna con calzamaglia da corsa Zero Joma
Cumpără Zero Joma colanți de alergare

Și din nou, le poți purta pe cele care se potrivesc cel mai bine preferințelor tale: pantaloni scurți, pantaloni lungi și colanți lungi sau scurți. La Joma veți găsi o varietate din fiecare.

3.Jachetă Anti-vânt

Jacheta anti-vânt pentru alergare se folosește pentru alergarea pe vreme rece. Trebuie să fie jachete lejere și impermeabile pentru a proteja de ploaie, vânt și frig. La Joma găsești cele mai complete jachete anti-vânt pentru ca nimic să nu te deranjeze când alergi.

Mujer vistiendo cortavientos de running Zero Joma.
Cumpără Zero Joma windbreaker de alergare

Un plus este că au fermoar frontal pentru a o descheia sau a o scoate cu ușurință dacă este necesar.

4.Lenjerie intimă

O altă problemă veșnică are de-a face cu lenjeria intimă pentru alergare. Răspunsul este că lenjeria intimă de alergat nu ar trebui să fie la fel cu ceea ce porți zilnic. În schimb, optează pentru lenjerie de corp confortabilă și respirabilă, care să nu frece și să nu deranjeze. Există lenjerie specială pentru alergare pe care o găsiți la Joma.

5.Șosete

Nu trebuie să uiți niciodată un articol vestimentar fundamental pentru alergare: șosetele. Sunt aproape la fel de importante ca pantofii buni. Ideal este sa alegi unele respirabile și ușoare, cu excepția celor folosite la alergat la munte. Acestea pot include întăriri în părți strategice, cum ar fi călcâiul.

Hombre llevando calcetines
Cumpără Șosete de alergare Joma

De asemenea, poți opta pentru șosete compresive, care previn vibrațiile musculare și îmbunătățesc rezistența și performanța.

6.Accesorii

Aveți la dispoziție o gamă largă de accesorii Joma pentru a face alergarea mai confortabilă. De la pălării pentru a vă proteja de razele UV până la chiloți și mănuși pentru frig. De asemenea, puteți purta o brățarăpentru a vă ține telefonul sau playerul muzical în timp ce alergați.

După cum ați văzut în acest ultim post de sfaturi Joma, multe aspecte trebuie luate în considerare pentru a alege îmbrăcămintea ideală pentru alergare. Din fericire, la Joma suntem experți în sport și te ajutăm să găsești tot ce ai nevoie.