4 sfaturi pentru a alege racheta de padel care ți se potrivește cel mai bine

Jugador de pádel sosteniendo una pala de pádel Joma.

4 sfaturi pentru a alege racheta de padel care ți se potrivește cel mai bine

Experții în sport de la Joma îți oferă un ghid de bază cu sfaturi despre cum să alegi racheta de padel care se potrivește cel mai bine cu ceea ce cauți.

 

Dacă dorești să cumperi o nouă rachetă de padel sau ești la început de drum în acest sport, vei ști despre ce vorbim. Alegerea rachetei de padel  care se potrivește cel mai bine stilului tău de joc poate părea o sarcină costisitoare. Găsirea celei potrivite dă încredere și confort în joc, la fel cum alegerea celei greșite poate îngreuna jocul.

Rachetele de padel au o multitudine de caracteristici care le fac unice. Atunci când vei găsi combinația perfectă pentru tine, totul va fi în favoarea ta. În continuare, echipa Joma îți lăsă aici o serie de sfaturi de care să ții cont atunci când alegi o rachetă de padel. Urmează ghidul nostru:

1.Forma

Primul factor de care trebuie să ții cont este forma rachetei de padel și avantajele fiecăreia. Există trei tipuri de forme:

  • Rachete sub formă de diamant. Destinate jucătorilor experimentați, acestea oferă mai multă putere și mai puțin control. De exemplu, racheta de padel Tournament.
  • Rachete sub formă de lacrimă. Potrivite pentru jucătorii de nivel mediu-avansat care trebuie să combine puterea cu controlul. De exemplu, racheta de padel Open, Stadium Control sau Challenge.
  • Rachete de padel cu formă rotundă. Perfecte pentru începătorii care au nevoie de un control suplimentar și puțină putere. De exemplu, racheta de padel Rookie.
Jugador de pádel jugando con la pala de pádel Stadium CTR de Joma.
Cumpără Stadium CTR padel racket Joma

2.Nucleul

Nucleul rachetelor de padel poate fi de mai multe tipuri și fiecare dintre ele oferă caracteristici diferite. Rachetele de padel cu nucleu interior din EVA au o durabilitate mai mare și mai multă putere de lovitură. De exemplu, rachetele de padel Joma Open, Slam sau Rookie dispun de tehnologia EVA SOFT. Dar dorești să obții o putere maximă, Joma are palete de padel cu EVA PRO, cum ar fi Stadium CTR sau Challenge. Acest tip de EVA cu recuperare ridicată oferă controlul necesar pentru a dezvolta o putere maximă a loviturii în mod controlat.

Jugador de pádel con la pala de pádel Challenger de Joma.
Cumpără Rachete de padel Challenge Joma

3.Balansul

Atunci când vorbim despre balansul rachetei, ne referim și la formă. O rachetă cu un balans ridicat înseamnă mai multă putere și mai puțin control, iar în cazul unei rachete cu un balans scăzut se întâmplă exact invers. Rachetele cu un balans mediu, după cum sugerează și numele, oferă un nivel intermediar de putere. Un exemplu din fiecare:

4.Grosimea

Grosimea ideală pentru o rachetă de padel ar trebui să fie de 38 mm, nu mai mare. În prezent, aceasta este cea mai frecventă grosime și trebuie să te asiguri că racheta ta nu o depășește. Toate rachetele de padel Joma au o grosime de 38 mm.

Jugadora de pádel sosteniendo pala de pádel de Joma
Cumpărați bâte de padel Joma

Dacă ții cont de fiecare dintre aceste sfaturi, vei găsi racheta de padel ideală pentru tine! La Joma te poți bucura de cea mai largă gamă de rachete de padel și alte produse, astfel încât să le poți alege pe cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale. Întotdeauna va exista unul care să se potrivească cu ceea ce cauți.