Cele mai bune ghete de fotbal: factorii de care trebuie să ții cont

Pies de jugadores de fútbol sala calzando zapatillas de fútbol sala de Joma

Cele mai bune ghete de fotbal: factorii de care trebuie să ții cont

Joma îți oferă câteva sfaturi despre cum să alegi cele mai potrivite ghete de fotbal.

În curând, se reiau antrenamentele de fotbal, meciurile cu echipa, distracțiile cu prietenii… O provocare care presupune să fii, din nou, în formă, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere al echipamentului. În ceea ce privește ultimul aspect, ghetele de fotbal joacă un rol fundamental, deoarece, în parte, de ele depind performanțele maxime și evitarea accidentărilor.

Alegerea ghetelor de fotbal potrivite pentru nevoile noastre este mai ușoară decât pare. Trebuie, pur și simplu, să cunoști o serie de caracteristici care determină dacă ghetele sunt adecvate sau nu pentru tine. Oricare dintre ele poate face diferența între o accidentare gravă și o experiență de neuitat.

Pentru a pune capăt acestei nehotărâri, Joma îți oferă sfaturi pentru a alege cele mai bune ghete de fotbal. Dacă le urmezi cu atenție pe fiecare, vei putea evita orice greșeală în momentul alegerii.

1.Tipul de suprafață

În fotbal, ghetele se disting prin talpa lor, care depinde de tipul de suprafață pe care urmează să joci. Alege ghetele pentru tipul de teren indicat.

  • Ghete de fotbal AG. Ghetele de fotbal pentru gazon artificial au mai multe crampoane pentru a distribui mai bine greutatea și au formă conică.
  • Ghete pentru turf sau multi-pitch. Aceste ghete de fotbal sunt potrivite pentru gazonul de primă generație și artificial. Caracteristica lor principală este că au mai multe crampoane mici de cauciuc pentru a reduce presiunea amprentei.
  • Ghete pentru gazon natural. Pe de o parte, există ghete cu talpă SF (soft ground), care asigură o tracțiune și aderență mai mare. Pe de altă parte, există ghete cu talpă FG (firm ground), cu mai multe crampoane decât SG.
  • Încălțăminte sport pentru fotbal sală sau indoor. Talpă netedă pentru a juca pe terenuri de interior. Alege-i cu talpă de cauciuc, precum sunt cei de la Joma, pentru a rezista mai mult timp.
Cumpărați pantofi Joma futsal

2.Ia în considerare potrivirea și confortul

Tehnologia a avansat cu pași repezi în domeniul fotbalului. De la cele mai sofisticate ghete de fotbal Joma până la cele mai clasice, există un minim de tehnologie în fiecare caz.

Pentru o închidere mai bună, alege ghete cu șireturi Perfect Fit, cum ar fi modelul Máxima 21. Pentru copii, alege pantofi cu închizătoare cu velcro. Tot la capitolul potrivire, ghetele de fotbal cu șosetă se adaptează perfect la picior și-l susțin. La Joma există modelele Propulsion Cup 21 și Supercopa 22 cu această tehnologie.

Futbolistas jugando al fútbol con botas de fútbol Joma.
Cumpărați ghete de fotbal Joma

În cele din urmă, asigură-te că ghetele sunt întărite și că sunt prevăzute cu contraforturi. Nu numai că îți vor proteja piciorul, dar îți vor oferi și stabilitate, fermitate și propulsie atunci când lovești mingea.

3.Decide din ce material dorești să fie confecționate ghetele tale de fotbal

Ghetele de fotbal din piele asigură flexibilitate și respirabilitate.  De asemenea, acestea absorb ușor apa și împiedică umezirea picioarelor. De exemplu, la Joma poți găsi modelele Top Flex 22 și Mundial 22, fabricate din acest material.

Cumpără Pantofi de futsal Top Flex

Cu toate acestea, materialul sintetic rezistă mai bine și este mai durabil. Pentru ca aceste ghete să fie mai respirabile, Joma dispune de tehnologia VTS, care permite aerului să intre și să iasă din ghete.  Exemple de ghete de fotbal Joma fabricate din material sintetic: Propulsion Cup 21 sau Supercopa 22.

4.Nu uita de design

Designul ghetelor de fotbal este la fel de important ca și tehnologia. Unii jucători preferă ghetele clasice, din piele mai flexibilă și mai respirabilă, cum ar fi Top Flex 22 sau Mundial 22. Alții preferă modelele revoluționare, fără cusături, mai dinamice, precum Propulsion 22, Propulsion Cup 22 sau Supercopa 22.