Hispanicii au luat bronzul la Campionatul Mondial din 2023

Los Hispanos celebrando el bronce obtenido en el Mundial de Balonmano 2023.

Hispanicii au luat bronzul la Campionatul Mondial din 2023

Hispanicii au urcat pe podium pentru a cincea oară în ultimii cinci ani pentru a primi bronzul la Campionatul Mondial din 2023, după ce au învins Suedia cu 36-39.

În meciul pentru locul trei la Campionatul Mondial din 2023, Spania a învins Suedia la Stockholm 36:39, 22:18 la pauză. Hispanicii au luat apoi bronzul, demonstrând încă o dată că nu renunță niciodată, că a fi hispanici înseamnă a da totul până la final.

În ciuda faptului că suedezii păreau de neoprit, Spania a reușit să se impună la finalul jocului. Aceștia și-au asociat definitiv victoria la trei minute de la final, cu o închidere spectaculoasă între Ángel Fernández și Alex Dujshebaev. Fără îndoială că și-au dorit medalia de bronz mai mult decât oricine și până la urmă au obținut-o.

În acest fel, echipa își adaugă a cincea medalie de Cupă Mondială, după aurul din 2005 și 2013. În plus, această medalie înseamnă că Spania, pe locul trei la Campionatul Mondial, va participa la turneul preolimpic care dă acces la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, în detrimentul rezultatului Campionatului European 2024.

Hispanicii și Joma

Joma, în calitate de sponsor tehnic oficial al echipei spaniole de handbal, a trăit cu emoție acest ultim meci istoric. De asemenea, împărtășește mândria obținută după ce a câștigat pentru a cincea oară bronzul la Campionatul Mondial din 2023. Fiecare pas făcut până în acest moment este rezultatul efortului fiecărui hispanic, al cărui instinct de a excela de la meci la meci este de neegalat.

Pe de altă parte, această victorie demonstrează rolul principal al lui Joma în handbal la cel mai înalt nivel. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără diversificarea produsă în ultimii ani pentru a dobândi o prezență largă în alte discipline mai puțin tradiționale.

De acum înainte, marca va continua să însoțească echipa spaniolă de handbal în provocările viitoare care vor urma pe această cale.