Las Guerreras sunt din nou olimpice

Las Guerreras sunt din nou olimpice

Echipa lui Carlos Viver învinge pe larg Argentina și reușește să ajungă la Jocurile Olimpice pentru a cincea oară în istoria sa, a treia la rând.

Victoria Spaniei asupra Argentinei (16:31, 10:19 la pauză) la Pavilionul Pla de l’Arc de Llíria, în a treia și ultima zi a fazei de calificare feminină la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Prin urmare, echipa spaniolă obține biletul pentru un eveniment olimpic pentru a cincea oară în istoria sa, a treia la rând.

Meciul a început cu posesia lui Guerreras, care a reușit rapid să se transforme într-un gol cu ​​Ainhoa ​​Hernández din poziția lor obișnuită de pivot. La rândul lor, argentinienii au început mai blocați în fața porții și nu și-au atins primul gol până în minutul cinci cu un gol de la șapte metri al Elkei Karsten.

Silvia Navarro, cu o performanță excelentă, s-a închis la poarta lui Carlos Viver, însoțită de o acerbă apărare spaniolă, și a oprit fiecare dintre ocaziile panamericane pentru a înscrie un gol. Nici Marisol Carratú nu avea de gând să le ușureze munca razboinicelor.

În acest fel, egalitatea a ajuns la cinci după minutul 11 ​​al întâlnirii, cerând echipei naționale să mai pună un marșși să-și consolideze apărarea. Apoi, antrenorul argentinian, Dady Gallardo, a răspuns cu un time-out, motivat de noul set realizat de rivalii săi (+3). Apărarea Albiceleste a ajuns să se amestece cu Nerea Pena, creierul echipei din poziția centrală, cu scopul de a cântări ofensiva spaniolilor.

Această nouă apărare ridicată i-a provocat probleme lui Carlos Viver, obligându-l să oprească cronometrul la zece minute de la final cu un 9-10 în lumina Pla de l’Arc de Llíria. Dar, din nou, munca bună a Guerreras, atât în ​​atac, cât și în apărare, le-a permis nu numai să recupereze diferența, ci să o mărească. Astfel, s-au retras în vestiare cu un parțial în favoarea lor de nouă goluri.

Întoarcerea pe pistă ne-a oferit o Argentina mai eficientă în fața porții, reușind să mențină cele 9 puncte de diferență stabile în primele 10 minute ale celui de-al doilea act.

Gallardo pariază pe menținerea echipei sale de start pe teren, spre deosebire de Carlos Viver, care alege să își rotească jucătorii, iar odată cu trecerea minutelor, efectele acestor swap-uri au devenit mai palpabile. Spania și-a sporit din nou avantajul pe tabela de marcaj, profitând de pierderea eficacității argentinienilor datorită, cu siguranță, oboselii acumulate din jocul a două jocuri în mai puțin de 30 de ore.

Nerea Pena a continuat să adauge atât de multe la caseta sa privată, în timp ce Darly Zoqbi a crescut în cadru, limitând contribuția ofensivă a echipei Albiceleste la 6 puncte în a doua repriză. Avansul de neoprit al Guerreras s-a terminat cu o victorie de 15 puncte care depășește diferența de 13 goluri culese ieri de Suedia.

Prin urmare, acest lucru îi permite să finalizeze faza de calificare olimpică pe primul loc în Grupa I, evitând astfel la tragerea la sorți pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, Olanda, călăul său în marea finală a ultimului Campionat Mondial din Japonia.

 

Sursă: RFEBM