JomaTeam, campioana UEFA Europa League.

JomaTeam, campioana UEFA Europa League.

Villarreal a luat meciul cu Manchester United într-o fatidică lovitură de pedeapsă în care toți cei 22 de jucători au aruncat

Villarreal a câștigat UEFA Europa League la penalty-uri. După ce a remizat cu Manchester United, galben-verzii au fost nevoiți să execute unsprezece penalty-uri pentru a învinge formația engleză. Cu efort, implicare și încurajarea fanilor, ÎN SFÂRȘIT AM REUȘIT!

O petrecere în tribune. Cei 2.100 de „groguets” care au însoțit-o pe Villarreal în Polonia au fost remarcați cu mult înainte de începerea meciului. Și-au lăsat vocile în urmă și s-au bucurat de o experiență istorică, un meci unic pentru club.

După o ceremonie de deschidere magnifică, adevăratul spectacol a început pe gazonul stadionului din Gdansk. În cele din urmă, un vis a devenit realitate: să trăiască o finală.

Manchester a început mai bine meciul. În primele faze, a preluat posesia și s-a conectat în apropierea zonei galbene. Pentru Villarreal, a fost nevoie de ceva mai mult timp pentru a intra în joc, dar pe măsură ce minutele au trecut, s-a impus pe teren.

Înainte ca Villarreal să ajungă pentru prima dată la jumătate de oră de joc, a făcut cel mai greu lucru. El a preluat conducerea pe stadionul din Gdansk. Gerard a insistat să facă istorie și să-l învingă pe De Gea, finalizând o minge excelentă, agățată de Dani Parejo în inima suprafeței. În doar o secundă, golul lui Gerard a stârnit nebunia în tribunele galbene.

„Groguet” atât de mare nu a schimbat starea de spirit a partidului. Manchester United a continuat să fie în centrul atenției în fața echipei lui Unai Emery, care a ales să lase puține spații și să dilueze nenumăratele virtuți ale rivalei sale de la Gdansk.

Încă din repriza secundă, în minutul 54, Manchester United a egalat prin Edison Cavani, într-o acțiune foarte nefericită. Uruguayanul a profitat de o minge moartă în careu și la capătul unei lovituri de colț pentru a-i aduce pe „Diavolul Roșu” la egalitate. 1: 1 pe stadionul din Gdansk.

Această egalitate a deschis o panoramă complet nouă pe terenul polonez. Villarreal trebuia să facă un pas înainte și să smulgă din posesie familiaritatea unei Manchester United, care până acum fusese liderul clar al jocului. Pentru a realiza acest lucru, Unai Emery a mutat banca de rezerve și l-a introdus pe Coquelin, oferind echipei capacitate și consistență la mijlocul terenului.

Nu a fost ușor pentru Villarreal să răspundă. Manchester United a opus rezistență cu stoicism în fața gigantului englez. Astfel, duelul a ajuns în faza finală. Apoi, Unai Emery, Paco Alcácer și Moi Gómez au dat acces. Ulterior, a fost rândul lui Mario Gaspar și Alberto Moreno.

După 90 de minute și cu 1:1 pe tabela de marcaj, duelul a intrat în prelungiri. „Groguets” au început bine prelungirile. Au furat mingea de la echipa engleză și au început să amenințe periculos poarta lui De Gea. Mai întâi Alberto Moreno, apoi Paco Alcácer. Ambele au avertizat cu mingi redirecționate.

În ciuda imaginii remarcabile a echipei în prelungiri, meciul a ajuns la loviturile de departajare. Villarreal s-a impus cu 11-10, după cum scrie. Printre obiectivele lui Rulli se numără. Doar De Gea nu a reușit să înscrie.

 

Sursa: Villarreal CF.