Movistar Inter FS se proclamă campioană a Cupei del Rey după ce a arătat cea mai bună versiune în fața lui ElPozo Murcia (5-3)

Movistar Inter FS se proclamă campioană a Cupei del Rey după ce a arătat cea mai bună versiune în fața lui ElPozo Murcia (5-3)

Pentru finală, jucătorul din Toledo i-a ales din nou pe Jesús Herrero, Raya, Borja și Pito, dar l-a schimbat pe Fernando cu Lucas Tripodi. Diego Guistozzi a ieșit cu Alberto, Rafa Santos, Juanjo, Fernando și Parandynski de starturi pe pista colhozului. Golul timpuriu al lui Rafa Santos i-a pus pe interiști în gardă, după un jaf al lui Alberto care i-a cedat jucătorului din Murcia pentru a surprinde poarta torrejonero în primul minut (0-1). Un tonic care nu a dat peste cap setul torrejonero și care le-a dat mai multe motive să lupte în următoarele 38 de minute. În 7, Raya i-a răspuns cu un atât de mult rod al unui joc magistral. Naturalul lui Granda, s-a sprijinit pe Fernando să urmeze rapid în cariera sa, și a redus din diferență la poarta murciană, obținând egalarea pentru echipa sa (1-1). Antrenorul oaspeților a cerut un time-out pentru a reorienta strategia echipei sale. Astfel, a reușit să crească presiunea asupra lui Movistar Inter FS, care a ieșit fără probleme și a continuat să insiste în atac. Fernando a primit golul egalizator cu un șut bine direcționat cu stângul, pe care Juanjo nu l-a putut evita (2-1). Echipa lui Tino Perez a întors jocul, iar ElPozo Murcia a pierdut din forță în minutul 5 al partidei. Madrilenii au profitat de ocazie, jucând cu Fernando și Pito în ofensivă și generând mai multe ocazii decât rivalii lor. Cecilio nu a fost mulțumit de rezultatul reflectat pe tabela de marcaj, iar înainte de trecerea sa pe la vestiare, cordoveanul a marcat al treilea gol pentru echipa sa punând 3-1 care mărea distanța pe tabela de marcaj.

În repriza a doua, interiștii au ieșit hotărâți să mențină, ba chiar să mărească rezultatul. La doar două minute după pauză, Fernando a fost suficient pentru a înscrie un gol cu o definiție perfectă. Asocierea brazilienilor, Pito împreună cu Fernando, s-a văzut deja venită în ultimele minute ale primei părți și a obținut recompensa la începutul celei de-a doua. Interiștii și-au sufocat rivalii recuperând mingi și atacând poarta lui Juanjo fără a da armistițiu. Spre 23, Eric Martel a avut două ocazii bune, dar portarul oaspeților i-a stat în cale și nu l-a lăsat pe jucătorul Barcelonei să materializeze ceea ce avea în minte. Diego Giustozzi a riscat cu jocul în cinci, cu Dario îmbrăcând tricoul de portar-jucător în minutul 28. Din acel moment, a început asediul murcian asupra porții lui Jesús Herrero. Răsplata pentru vizitatori a venit în minutul 35, prin golul lui Pol Pacheco, când Movistar Inter FS a rămas în zece oameni (4-2). Un minut mai târziu, Paranynsky a dat un motiv de visare echipei sale, reducând din diferența de pe tabela de marcaj și cu un singur gol în spatele lui ElPozo Murcia a continuat să încerce (4-3). Pola nu putea pleca de la Santa Coloma fără să își lase amprenta și, în minutul 39, galicianul a sentențiat meciul, făcând 5-3 din terenul opus.