Adio emoționant al lui Feliciano López la retragerea din activitate

Momentos de Feliciano López jugando como homenaje a su retirada.

Adio emoționant al lui Feliciano López la retragerea din activitate

#JomaPlayer-ul Feliciano López, una dintre principalele imagini Joma în tenis, își anunță retragerea la 41 de ani și după 996 de jocuri individuale.

Cunoscut la nivel mondial pentru forța stângii sale, Feliciano López este unul dintre cei mai vechi jucători de tenis din tenisul spaniol și internațional. Acum, la 41 de ani, #JomaPlayer-ul se retrage după ATP-ul din Mallorca.

Tenismenul toledan nu merge cu nimic mai mult sau mai puțin decât aproape 1.000 de meciuri individuale (mai precis, 996), 506 dintre ele terminate în victorie și un palmares de invidiat. De când a jucat primul său turneu la doar 16 ani pentru Trofeul Conde de Godó din 1998, a acumulat șapte titluri individuale: Queen’s pe iarbă (2017 și 2019), Gstaad pe zgură (2016), Eastbourne pe iarbă (2013 și 2014), Johannesburg pe suprafață dură (2010) și Viena pe același tip de teren (2004). Patru dintre aceste turnee se aflau pe suprafața lui preferată: iarba, care se potrivea cel mai bine tehnicii sale defensive.

Pe de altă parte, Feliciano López este unul din cei cinci unici tenismeni care au marcat peste 10.000 de ași în cariera lor pentru a se situa în top-4. De asemenea, are șase titluri la dublu, patru Cupe Davis și a fost primul care a jucat 79 de Grand Slam-uri consecutive.

În definitiv, Feli López părăsește terenurile de tenis cu un CV impecabil, cu dragostea întregii lumi a tenisului și cu mândria că este și a fost figura principală a brandului său oficial de sponsori de câțiva ani: Joma. Ieri a primit un tribut emoționant în Mallorca, cu standurile pline și înconjurat de familia sa. Acolo a oficializat sfârșitul traseului său profesional, rămânând drept unul dintre marii reprezentanți ai tenisului spaniol.

Colaborarea dintre Feliciano López și Joma

Relația de încredere dintre Feliciano López și Joma a fost menținută de-a lungul anilor, materializându-se în domeniul sportului cu această marcă drept sponsor tehnic oficial din 2008 până în 2011 și din 2022 până în 2023.

Ambele au rădăcini toledane, dar mai ales, dragoste pentru sport și valorile pe care le reprezintă. Tenismenul a parcurs etape importante în cariera sa purtând echipamentul Joma, etalându-l în turneele naționale și internaționale relevante.

Feliciano López a adus în special o contribuție deosebită la dezvoltarea încălțămintei de tenis Joma. Faptul că a reușit să joace în circuitul ATP cu încălțăminte de marcă a fost fundamental pentru îmbunătățirea acestui tip de produse. Pentru companie a fost un mare privilegiu și îi va fi întotdeauna recunoscător. Mulțumim, Feli!