Fructuoso López primește medalia de aur pentru merite sportive

Fructuoso López primește medalia de aur pentru merite sportive

Joma Sport și fondatorul său au fost recunoscuți pentru sprijinul și promovarea sportului spaniol timp de aproape 60 de ani.

Consejo Superior de Deportes a acordat Joma Sport cea mai înaltă distincție din sportul spaniol, devenind prima companie sportivă din țară care a primit Medalia de Aur a Ordinului Regal al Meritului Sportiv.

Ordinul Meritul Sportiv este o recunoaștere publică a celor care s-au distins în practicarea sportului, în promovarea și predarea educației fizice sau în cercetarea, diseminarea, organizarea și dezvoltarea culturii fizice și a sportului. Pentru Joma Sport și fondatorul său, acesta reprezintă recunoștința societății spaniole pentru munca de promovare, angajament și sprijin pentru sport pe care Fructuoso López a desfășurat-o din 1965 prin sponsorizarea sportivilor, echipelor, evenimentelor, federațiilor și Comitetului Olimpic. Munca acestor companii este esențială pentru dezvoltarea oricărei activități, iar în cazul Joma este incontestabil faptul că aportul său a fost esențial pentru a menține sportul spaniol în top.

Joma Sport este o companie spaniolă dedicată fabricării și comercializării de echipamente sportive. Joma este cel mai important brand sportiv spaniol, cu cel mai mare volum de vânzări din lume și în top zece al brandurilor globale. A fost fondată de Fructuoso López în 1965, iar de atunci progresia sa a fost rapidă, fiind prezentă pe piață în peste 120 de țări și având opt filiale în Statele Unite, Italia, China, Marea Britanie, Germania, Mexic, Panama și Brazilia.

Este principala marcă sportivă din Spania și una dintre principalele mărci internaționale, ocupând primele zece poziții în topul celor mai de succes companii, distribuindu-și produsele în peste 120 de țări. Are peste 300 de echipe profesioniste de fotbal sponsorizate în întreaga lume, cum ar fi Atalanta BC, Villarreal CF, câștigătoarea Europa League în 2021, ACF Swansea, Toulouse, RSC Anderlecht, TSG Hoffenheim, Torino… și echipe naționale precum Ucraina și România, printre altele.

Datorită acestor sponsorizări, Joma este prezentă în toate ligile majore de fotbal din lume, în toate competițiile internaționale și la Cupa Mondială. De asemenea, este prezentă în toate disciplinele sportive, echipând echipele naționale de rugby și handbal, cum ar fi Bronce spaniol în Cupa Mondială și la Jocurile Olimpice din 2021; federații de atletism precum Mexic, Spania, Maroc, Cehia, Slovenia, Italia, Scoția, Irlanda, Țara Galilor, printre altele; și zece comitete olimpice naționale care au arătat internaționalitatea Joma la ultimele Jocuri Olimpice de la Tokyo 2020 sub drapelul comitetelor spaniol și portughez. Alături de medalia de bronz a tenismenului Pablo Carreño, a istoricului mergător García-Bragado, care a obținut titlul de singurul sportiv cu opt ediții ale Jocurilor Olimpice sau a medaliatei cu aur la înot Mireia Belmonte.

Joma este cel mai puternic brand din lume în futsal datorită sponsorizării unor echipe mari precum Inter Movistar, ElPozoMurcia, Paris ACCS și Carlos Barbosa, echipa națională spaniolă de futsal, cea mai bună echipă feminină din lume, Pescados Rubén Burela. Precum și sute de jucători profesioniști.

În ultimii ani, marca a diversificat sporturile din sfera sa de sponsorizare la alte discipline, cum ar fi tenisul de padel, ca sponsor oficial de încălțăminte al World Padel Tour; tenisul cu Pablo Carreño, Marco Cano, Marco Cecchinato, Marcel Granollers sau Albert Ramos, printre alții, și cu federațiile din Spania, Italia și Serbia, printre altele; volei, evidențiind campionul mondial Lube Volley.

În acest fel, Joma își menține poziția de lider a unei mărci spaniole la nivel mondial.