García Bragado primește un omenaj din lumea sportului.

García Bragado primește un omenaj din lumea sportului.

Sportivul care a jucat cel mai mare număr de Jocuri Olimpice din istorie a fost onorat de instituții, sponsori și familie, ca recunoaștere a unei cariere profesionale de neegalat.

Când Jesús Ángel García Bragado a parcurs 50 de km de mers la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și-a închis cariera profesională și a opta sa participare la olimpiadă. A devenit o legendă olimpică. Niciun sportiv din istoria sportului nu poate spune același lucru.

Trecerea în istorie a meritat o recunoaștere care a avut loc la sediul Comitetului olimpic spaniol și la care au participat instituții sportive precum Federația Regală Spaniolă de Atletism și chiar COE, Joma, marca sponsorilor sportivului; familie precum soția sa Montse sau prieteni care i-au influențat cariera și alți sportivi precum Ruth Beitia.

În acest omenaj surpriză, Chuso, foarte entuziasmat, a cules roadele de peste 40 de ani de carieră. A debutat în Jocurile de la Barcelona 92 ​​și de atunci nu a pierdut niciunul: Atlanta, Sydney, Atena, Beijing, Londra, Rio de Janeiro și în cele din urmă Tokyo a fost proiectat un documentar care îi revizuiește cariera și la care au participat, printre altele, părinții și soția sa.

Omenajul a fost proiectat printr-un documentar care îi revizuiește cariera și la care au participat, printre altele, părinții și soția sa.

Brandul sportiv Joma a fost principalul promotor al acestui omenaj. García-Bragado și Joma au fost uniți în diferite etape pe parcursul carierei jucătorului spaniol, de fapt, pantofii lor fac parte din muzeul mărcii alături de cele ale altor figuri istorice sportive, cum ar fi fotbalistul Alfonso Pérez. Chuso a alergat ultima cursă a etapei sale profesionale cu pantofii R.5000 ai lui Joma.