Tabelul spectaculos al medaliilor JomaTeam la Campionatele Europene de Atletism din 2022

Atletas que han conseguido una medalla para el medallero Joma en el Campeonato Europeo de Atletismo2022.

Tabelul spectaculos al medaliilor JomaTeam la Campionatele Europene de Atletism din 2022

Joma a sponsorizat oficial cinci federații naționale la Campionatele Europene de Atletism din 2022: Spania, Slovenia, Serbia, Irlanda și Republica Cehă. În plus, a furnizat echipamente altor șase: Albania, Andorra, Azerbaidjan, Georgia, Macedonia și Moldova, devenind una dintre mărcile cu cea mai mare prezență în competiție.

Federațiile de atletism Joma au adăugat 21 de medalii în total la Campionatele Europene de Atletism din 2022, desfășurate la München. Cu Spania în fruntea JomaTeam și pe locul cinci în clasamentul general de medalii, cele cinci delegații naționale sponsorizate de Joma au urcat pe podium după ultima zi a Campionatului European.

Spania, doborând recorduri cu 10 medalii

Spania a închis campionatul european doborând recorduri cu 10 medalii: 4 de aur, 3 de argint și 3 de bronz, fiecare cu nume propriu. În plus, medalie de aur pentru Mariano García la 800 m, Álvaro Martín la 20 km pe jos, Asier Martínez la 110 m garduri și Miguel Ángel López la 35 km pe jos. Argintul a fost câștigat de Raquel González Campos în același fel, Mohamed Katir la 5.000 de metri și echipa masculină de maraton. Mario García la 1.500 de metri, Diego García Carrera la 20 km de mers și echipa feminină de maraton au câștigat bronzul. Federația Regală Spaniolă de Atletism a demonstrat cu aceste rezultate că își atinge întotdeauna obiectivele la nivel european.

JomaTeam europeană, de neoprit

În ceea ce privește delegația sârbă, la acest Campionat European de Atletism 2022 a atins cifra de 4 medalii: una de aur, 2 de argint și una de bronz. Atleta Ivana Vuleta a urcat în vârful podiumului la săritura în lungime, în timp ce Adriana Vilagos și Armin Sinancevic au atârnat argintul la suliță și, respectiv, la oină. La fel, o altă femeie a luat bronzul pentru Serbia: Angelina Topic la săritura în înălțime.

Cehia la debutul cu Joma la München a mai acumulat 3 medalii pentru palmaresul său: una de argint și 2 de bronz. Sportivul ceh Jakub Vadkejch a terminat pe locul al doilea la aruncarea suliței în acest prim Campionat European pentru țara sa cu Joma, aceeași categorie la care Barbora Spotáková a câștigat bronzul. Celălalt bronz i-a revenit lui Tomas Stanek la greutate.

În cele din urmă, atât Slovenia, cât și Irlanda au obținut 2 medalii. Pe de o parte, argintul lui Armin Sinancevic la greutate și bronzul Tinei Sutej la săritura cu prăjina pentru Slovenia; iar pe de altă parte, argintul Ciarei Mageen la 1.500 m și bronzul lui Mark English la 800 m pentru Irlanda. Ambele medalii stabilesc finalul celor 21 pe care Joma atletism le-a marcat la acest Campionat European de la Munchen.

Joma își arată potențialul la Campionatele Europene de Atletism din 2022

Cu rezultatele celor cinci federații naționale ce poartă marca Joma: Spania, Slovenia, Serbia, Irlanda și Cehia, brandul spaniol expert în sport și-a arătat potențialul în această disciplină. Atletismul, alături de fotbal, este sportul de naștere al lui Joma, iar dezvoltarea sa l-a poziționat ca unul dintre mărcile de top de pe piață atât în materie de încălțăminte, cât și de textile. Acest lucru este demonstrat de încrederea pe care atletismul de nivel superior o acordă mărcii Joma. Echiparea sportivilor de elită este posibilă datorită investițiilor în dezvoltarea de produse, R+D+i și aplicarea celor mai noi tehnologii. Toată Europa a fost martoră în cel mai important eveniment de atletism de pe bătrânul continent.

Rezumatul tabelului de medalii JomaTeam la Campionatele Europene de Atletism 2022:
Spania: 4 aur, 3 argint, 3 bronz
Serbia: 1 aur, 2 argint, 1 bronz
Cehia: 1 argint, 2 bronz
Slovenia: 1 argint, 1 bronz
Irlanda: 1 argint, 1 bronz
Total medalii: 21