5 sfaturi pentru a alege cei mai buni pantofi de școală

Niño calzando zapatillas escolares Boro de Joma mientras sujeta un balón.

5 sfaturi pentru a alege cei mai buni pantofi de școală

De la Joma vă oferim 5 sfaturi pentru a alege cei mai buni pantofi de școală pentru întoarcerea la școală.

Vara trece și revenirea la școală este din ce în ce mai aproape. Pentru acele întâlniri, băieții și fetele trebuie să aibă totul pregătit: pantofi de școală, trening, rucsac, penar etc. Această alegere este o preocupare pentru părinți, deoarece rechizitele școlare pe care copiii lor le folosesc în timpul cursului vor influența cât de mult vor învăța și cât de mult se vor distra.

În special, încălțămintea este partea cea mai tehnică a tuturor echipamentelor școlare. Cu aceleași încălțări se vor juca la pauză, vor face educație fizică sau vor practica orice activitate care necesită exerciții fizice. De aceea, atunci când alegeți un pantof bun, o alegere proastă poate duce la disconfort fizic care, pe termen lung, duce la consecințe grave. De exemplu, dureri de spate, dureri de picioare sau probleme de mobilitate.

Printre caracteristicile de care se ține cont de obicei atunci când se caută pantofi de școală buni, se numără faptul ca aceștia să fie rezistenți și confortabili. Mai bine să reziste tot cursul, să nu se uzeze și, în același timp, să garanteze confort maxim. Cu toate acestea, alte aspecte care pot face diferența sunt lăsate deoparte atunci când găsiți pantoful ideal.

Pentru toate aceste întrebări, Joma are răspunsurile pentru a alege un pantof de școală bun. Gama sa largă de modele a fost testată în școli din întreaga lume. Datorită deceniilor de experiență, acestea îndeplinesc cele mai multe cerințe pe care le cere acest tip de încălțăminte. Acestea fiind spuse, este timpul să spulberați îndoielile cu cele 5 sfaturi indicate mai jos:

1. Luați în considerare ergonomia

Daca nu cunoașteți acest termen, este vorba despre capacitatea pantofului de a se adapta la caracteristicile fizice ale piciorului. Pentru aceasta, este esențial să alegeți mărimea corectă și să evitați să cumpărați mărimi mai mari, gândindu-vă la viitor. Dacă dimensiunea nu este adecvată, ar putea modifica mersul copilului. Cel mai bine se probează cu șosete și astfel vedeți dacă degetele de la picioare se freacă de degetul mare. Dacă da, mai bine luați cu un număr mai mare.

În plus, este necesar să optați pentru încălțăminte sport cu talpă joasă, sub gleznă. Acest lucru nu va limita mișcarea naturală. Toate modelele Joma lasă oasele gleznei libere pentru ca cei mici să poată merge, să alerge și să sară în voie.

2. Alegeți închiderea aderentă pentru un suport mai mare

Pantofii trebuie să susțină bine piciorul pentru a fi confortabili. Tipul de închidere care se potrivește cel mai bine formei este cel aderent. Manevrarea sa permite o reglare simplă și mai sigură, deoarece odată prins, nu se mai mișcă. În cadrul liniilor de revenire la școală Joma, Play și School au o închidere cu aderență.

Children's feet wearing school shoes Play Joma
Cumpăra pantofi de școală Play Joma

Un alt plus este că sunt mai ușor de pus și de scos: copiii vor învăța ușor să-i folosească și, dacă trebuie să se descalțe în cadrul unei activități, nu va fi o problemă pentru ei.

3. O atenție deosebită acordată rezistenței și durabilității

Toți pantofii de școală Joma sunt proiectați să reziste tot timpul anului și mai mult. Un material bun pe talpă și tăietura îi va împiedica să se rupă.

Cât despre talpă, la Joma este realizată din cauciuc, un material foarte rezistent, care rezistă la uzură. Partea superioară este din material sintetic și/sau piele, ambele de calitate superioară. De exemplu, pantoful School combină cele două materiale cu întărituri în zona degetelor pentru a optimiza durabilitatea și a proteja piciorul.

Children's foot
Cumpăra pantofi de școală School Joma

La fel, încălțămintea școlară de la Joma este ușor de întreținut. Doar ștergeți-o cu o cârpă umedă și lăsați-o să se usuce la aer. Nu contează dacă cel mic vine acasă cu pantofii murdari. Se rezolvă ușor.

4. Sunt respirabile

Un alt punct cheie este transpirația. Cei mici urmează să petreacă multe ore la școală, așa că este important ca piciorul sa nu fie transpirat și să rămână răcoros. Dacă simt umiditate și căldură, este mai ușor ca piciorul să se supraîncălzească și să apară iritații pe piele. Cu toate acestea, cu un nivel bun de respirabilitate, totul va fi răcoros și confortabil.

În acest punct, există mai multe elemente care influențează. Pe de o parte, trebuie să te uiți la materialul cu care este făcută tăietura. Dacă are inserții de plasă, ventilația este garantată, ca la pantoful Boro sau la pantoful Fury de la Joma. Dacă este vorba de încălțăminte din piele, este respirabilă din start, precum modelul School.

Children's feet wearing running shoes Boro Joma
Cumpăra pantofi de școală Boro Joma

Children's feet wearing casual shoes Fury Joma
Cumpăra pantofi de școală Fury Joma

Pe de altă parte, acordați atenție dacă branțul este respirabil. Trebuie să le alegeți pe cele care au branț din piele, nu plastic. Din acest motiv, Joma are acest tip de branț în pantofii de școală.

Indiferent de material, este o idee bună să vedeți dacă pantoful are perforații pentru o ventilație suplimentară. Pentru această caracteristică, Joma are tehnologia VTS și a inclus-o în modele precum School, Play sau Fury. Aerul intră și iese prin micile orificii menținând temperatura piciorului constantă.

Children's feet wearing school shoes School Joma
Cumpăra pantofi de școală School Joma

5. Estetica pantofi de școală este, de asemenea, importantă

Deși uneori estetica este lăsată deoparte atunci când ai mai multe opțiuni, nu ar trebui să fie așa. Purtarea unor pantofi frumoși și bine asortați va face diferența. Poate chiar ajuta copilul să meargă la școală mai fericit. Alb, negru, cu detalii în diferite culori… Toată varietatea este disponibilă în pantofi de școală Joma.

Acest sfat este relevant, mai ales dacă purtați uniformă. De exemplu, Play-ul este mai clasic, mai estetic și se poate potrivi mai bine cu uniforma.

Children's feet wearing school shoes Play Joma
Cumpăra pantofi de școală School Joma

Întotdeauna va exista încălțăminte Joma pentru copii care să îndeplinească aceste caracteristici. Urmând sfatrile, nu veți mai fi niciodată nervos când se apropie revenirea la școală. Alegerea va fi cu siguranță una bună.

Pentru mai multe sfaturi pentru întoarcerea la școală, aflați cum să alegeți treningul perfect și ghiozdanul de top.

În colaborare cu International School San Patricio Toledo.