Joma devine a treia marcă de echipament pentru fotbal din lume

Joma devine a treia marcă de echipament pentru fotbal din lume

Compania spaniolă intră în rândul mărcilor sportive cu cea mai pregnantă prezență în cele mai importante 20 de divizii din lume și se clasează pe poziția a treia ca importanță în lumea fotbalului.

Acest studiu, realizat de Jambo Sport Business, se bazează pe campionatele desfășurate în sezonul 2016-2017 și pe un eșantion de 368 de echipe.

Pe podium se află Nike, cu 79 de cluburi, urmată îndeaproape de Adidas, cu 74. Pe locul trei, Joma face un salt cu un total de 26 de cluburi sponsorizate din cele 20 de divizii cuprinse în studiu, obținând o cotă de piață de peste 7 %. Este remarcabilă importanta creștere a mărcii spaniole, care avea doar 11 echipe în sezonul 2013-2014, 17 în sezonul 2014-2015 și 22 sezonul trecut.

Prin acest studiu se evidențiază și prezența mărcilor în cele mai importante 5 competiții (Premier League din Anglia, Bundesliga din Germania, La Liga din Spania, Serie A din Italia și Ligue 1 din Franța), unde compania spaniolă se situează tot pe poziția a treia, surclasând-o din nou pe Puma. În sezonul 2014-2015, Joma avea 4 cluburi în aceste divizii, 7 în sezonul anterior, iar în sezonul actual a crescut la 9 echipe. Toate acestea demonstrează succesul și strategia de extindere câștigătoare pe care o pune în aplicare marca lider în Spania în ultimii ani.

La nivel european, Joma are asigurată poziția a treia, dispunând de un număr dublu de echipe față de marca situată pe locul patru. De asemenea, previziunile pentru viitor sunt excelente pentru Joma, având în vedere faptul că deja se pregătește sezonul următor și marca spaniolă va colabora și cu alte echipe, care vor contribui la continuarea creșterii.

Mai multe informații aici.