Vedete ale sportului din prezent și din trecut omagiază JOMA la cea de-a 50-a aniversare a mărcii

Vedete ale sportului din prezent și din trecut omagiază JOMA la cea de-a 50-a aniversare a mărcii

JOMA a sărbătorit vinerea aceasta, 25 noiembrie, a 50-a aniversare de la înființare. Sportivi de marcă și foste glorii ale sportului, directori din domeniul sportului și reprezentanți ai principalelor instituții din regiunea Castilla-La Mancha au participat la cina de gală de la sediul companiei, în Portillo de Toledo.

În 1965, dl Fructuoso López, președintele JOMA, a înființat această companie internațională care a devenit în prezent cea mai importantă marcă de echipament sportiv spaniolă și una dintre cele mai importante și recunoscute la nivel mondial.

Peste 600 de persoane din 70 de țări diferite au sărbătorit această aniversare, alăturându-i-se dlui Fructuoso López și familiei sale pentru câteva momente deosebite. Au fost prezenți fotbaliști și foști fotbaliști, precum Alfonso Pérez, Martín Vázquez, Kiko Narváez; tenismeni precum Nicolás Almagro și Pablo Carreño; președintele Comitetului Olimpic Spaniol, dl Alejandro Blanco, președintele Federației Regale Spaniole de Atletism, dl José María Odriozola; atleți precum Fermín Cacho, Juan Carlos de la Ossa sau Ricardo Ortega; președinți ai celor mai importante cluburi de fotbal sponsorizate de JOMA în Spania, precum Villarreal CF, RCD Espanyol sau Granada CF; împreună cu reprezentanți ai partidelor politice sau ai instituțiilor din Castilla-La Mancha.

Evenimentul care a durat 20 de ore și a fost prezentat de dl Marco Rocha, jurnalist de prestigiu și ambasador al mărcii, a început prin vizitarea noii clădiri a centrului logistic, unde s-a implementat un sistem logistic avansat, inteligent, care optimizează mișcarea tuturor mărfurilor din depozitele JOMA. În timpul acestei vizite, invitații au descoperit parcursul dlui Fructuoso López de la începuturi, din 1965, prin intermediul unor panouri și al unei scene ce imita atelierul pantofarului din anii 50, în contrast cu noile utilaje de care dispune în prezent compania.

În timpul cinei de gală, s-a remarcat omagiul adus de muncitorii JOMA președintelui companiei, dl Fructuoso López, precum și aprecierile adresate vicepreședintei, dna Marina Arellano, de către copiii săi.

JOMA a acordat zece medalii din aur lucrate cu tehnica damasquinado, unul dintre meșteșugurile caracteristice și tradiționale pentru Toledo, mai multor persoane care și-au pus amprenta asupra companiei. Toate persoanele care au participat la eveniment au primit o carte intitulată Fructuoso López. 50 años entrenando mi libertad (Fructuoso López. De 50 de ani îmi antrenez libertatea).

De asemenea, în timpul cinei s-a proiectat un material video/documentar privind istoria JOMA de la începuturile sale. În cei cincizeci de ani de evoluție, JOMA a ajuns în avangarda sportului, remarcându-se drept una dintre principalele mărci la nivel mondial.

JOMA dispune în prezent de 8 filiale situate pe piețe strategice, precum Statele Unite ale Americii, Italia, Mexic, Germania, Regatul Unit, America de Sud și China. Și este prezentă în peste 100 de țări.