Joma lansează primul său pantof cu o placă de carbon

Joma lansează primul său pantof cu o placă de carbon

Joma a lansat marea noutate a colecției de pantofi de alergare Primăvară-Vară 2022. R.3000 este noul model de încălțăminte în care placa de carbon este încorporată pentru prima dată în catalogul mărcii. Acest avans reprezintă reafirmarea Joma ca unul dintre specialiștii de încălțăminte tehnică de pe piața de alergare.

R.3000 se adresează alergătorilor cu tehnică bună care doresc să profite de reactivitatea suplimentară oferită de placa de fibră de carbon ENDOPLATE. Acest material semirigid comprimă spuma tălpii intermediare și atinge 80% reactivitate prin eliberarea greutății corporale. Astfel, beneficiul real al R.3000 pentru alergători este că economia de energie ajută la reducerea oboselii, menține un ritm constant pe toată durata cursei și facilitează recuperarea.

În ceea ce privește profilul alergătorilor, este indicat celor cu tehnica bună a benzii de rulare și ritmuri mari. Greutatea pantofului este de 258 gr. și are o cădere de 8 mm.

Partea superioară este confecționată dintr-o țesătură foarte respirabilă pe care se aplică SISTEMUL VTS pentru a maximiza această calitate. În plus, nailonul foarte fin care oferă confort și libertate de mișcare piciorului respectând SISTEMUL JOMASPORTECH care asigură ajustarea piciorului fără rezistență și într-un mod ușor. Pentru un plus de confort, limba are spumă interioară și prindere elastică dublă pe partea superioară, care asigură că rămâne în loc în orice moment.

În talpă a fost dezvoltată o geometrie exclusivă studiată pentru tipul de alergător către care se adresează R.3000. Sunt alergători cu o tehnică rafinată care aterizează pe partea din față a piciorului, motiv pentru care cauciucul a fost întărit pe zona degetelor, în special pe partea degetului mare și pe liniile de tranziție ale piciorului. Reducerea cauciucului ajută la crearea unui pantof mai ușor, permițând în același timp eliberarea de energie necesară de reactivitatea R.3000.

Un alt punct important este asigurarea tracțiunii tălpii pe asfalt în ritmuri atât de rapide pentru care modelul este deosebit. Cauciucul DURABILITY mărește durabilitatea pantofului.

R.3000 este rezultatul muncii intense de cercetare și dezvoltare a echipei brandului, împreună cu experiența sportivilor colaboratori. În plus, în laboratoare externe au fost efectuate controale exhaustive ale materialelor și teste biomecanice.