Joma, între principalele mărci ale fotbalului din Europa

Joma, între principalele mărci ale fotbalului din Europa

Joma se situează pe locul șase între mărcile sportive de pe piața sponsorilor tehnici ai cluburilor de fotbal din Europa și a devenit unica marcă spaniolă de pe lista oferită de UEFA în studiul său anual privind sponsorizările în fotbalul european.

Cu două federații naționale de fotbal, România și Bulgaria, și 12 echipe, printre care se remarcă Swansea City AFC din Premier League, Villarreal CF sau RCD Espanyol din Liga Santander, US Città di Palermo, UC Sampdoria sau Empoli FC în Serie A sau Toulouse FC din Ligue 1, Joma se afirmă drept una dintre cele mai importante mărci din fotbalul din Europa și se situează foarte aproape de locul patru în clasamentul acestora.

Pentru Joma, sponsorizarea sportului este una dintre principalele chei ale strategiei de internaționalizare a mărcii, așa cum arată studiul realizat de Jambo Sport Business, care plasează Joma pe locul trei în rândul mărcilor mondiale din lumea fotbalului.

Identificarea Joma cu cei mai buni sportivi și cu cele mai bune echipe din lume a fost una dintre principalele sale strategii comerciale. Pentru companie, imaginea sportivilor a fost dintotdeauna cel mai bun reprezentant.